skip to Main Content

Odla i växthus

Tomater älskar värme och fukt och går utmärkt att odla i ett växthus och det gör du bäst efter att du förodlat inomhus. Dina plantor är redo att sättas i växthus när det är cirka 8 grader nattetid. Har du ett växthus med värmefläkt och ger skydd mot frost så kan du börja odla dina tomater redan i slutet av mars till början av februari.

En del tomatsorter lämpar sig bättre för odling i växthus. Busktomaten är ett bra alternativ då den ger större tomater och är lättare att odla på plats.</p>

När du väl satt dina plantor så är det viktigt att du tar hand om dina plantor likväl växthuset. Plantorna behöver vattnas och gallras regelbundet. Vattna helst på morgonen så fukten på bladen kan torka under dagen.

Växthuset är det viktigt att det inte blir för fuktigt och därför ska du vädra regelbundet. Är det över 30 grader så är det för varmt och du behöver hitta en skugga till växthuset och dess växter.

Insekter i växthuset hjälper till med pollineringen, för att hjälpa dom lite extra på traven så kan du skaka försiktigt på bladen en gång om dagen.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top