skip to Main Content

Tomater och knäckebröd – en utmärkt kombination

Tomater är en fantastisk råvara som kan användas till mycket. Den gör sig bra i de flesta matsammanhang och det är inte många andra råvaror och livsmedelsprodukter som den skär sig mot. Bröd är naturligtvis inget undantag, snarare tvärtom – och det gäller även knäckebröd. Tomaten är också ett mycket nyttigt livsmedel då den är rik på fiber och innehåller C-vitamin samtidigt som den är låg i sina socker- och salthalter. Dessutom är den en källa till antioxidanter. Det finns många olika sätt att förena tomater och bröd i sin matlagning och här nedan tänkte vi presentera några härliga alternativ.

Ett av de allra enklaste sätten att kombinera bröd och tomat är naturligtvis genom att laga en enkel, klassisk bruchetta. Mogna tomater, gärna bifftomater, skärs i fina bitar och blandas med grovhackad basilika, olivolja, salt och peppar. Byt ut lantbrödet mot en god skiva knäckebröd och gnid skivorna med en halverad vitlöksklyfta innan du placerar tomatröran på brödet. Garnera med basilikablad, ät och njut.

Något som blivit populärt på senare år är också att göra knäckebrödspizzor. Det funkar egentligen precis som när man gör vanliga pizzor, bara att man använder knäckebröd som botten istället för vanlig pizzadeg. Här använder man med fördel ett runt knäckebröd om man vill få till pizzakänslan, men det går naturligtvis även att göra dem på andra typer av knäckebröd och servera dessa individuellt. Sedan är det bara att applicera tomatsås, ost och valfri topping och grädda dem i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

Man kan till och med ha knäckebröd i sallad – tro det eller ej. Det känns som en otippad kombination men blir otroligt gott och det är dessutom roligt att servera som [förrätt:https://www.coop.se/recept/knackebrodssallad-med-olivolja-mozzarella-och-tomat/ ] eftersom det förvånar gästerna och skapar ett naturligt samtalsämne som kan få igång middagskonversationen.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top