skip to Main Content

Tomater passar utmärkt till pasta

En riktigt god tomatsås till pasta är oslagbart. Det är en väldigt enkel rätt men som är gudomligt god. Till tomatsåsen blir det extra gott om du väljer en pastasort av bra kvalité. Om du är ute efter riktig kvalité ska du köpa produkter hos https://www.barilla.com/sv-se, deras pasta är magiskt god. Har du har lite tid kan du istället för att laga din egen tomatsås köpa deras färdiga, den är god den med. För att lyckas med tomatsåsen behöver du riktigt goda och smakrika solmognade tomater som bas, helst som du har odlat själv. Tomatsås är en bra grund till lasagne, pizza och köttfärssås. För att få till en riktigt bra tomatsås behöver du ungefär en timme.

Tomater är ett livsmedel som är nyttigt och användbart

Tomater är en väldigt bra och användbar grönsak. Tomater har ett stort användningsområde och är en bra grund till många snabba och lättlagade maträtter. Förutom tomatsås kan du använda tomater i sallad, göra tomatsoppa, tomatcurry, grilla stora tomater och mycket mer. Röda tomater är rika på lykopen, en antioxidant som hjälper kroppen att motverka fria radikaler. Lykopen är fettlöslig och därför kan du med fördel äta tomater tillsammans med lite olja.

Torka eller frys in dina tomater

Visste du att det finns olika sätt att ta tillvara på dina egenodlade tomater? Du kan antingen frysa in dina tomater eller torka dem. Det enklaste sättet är att frysa in tomaterna. Antingen kan du frysa in dem hela, i klyftor eller mixade. Tänk på att frysta tomater inte är så roliga att ha i en sallad då konsistensen blir sladdrig när tomaterna tinar upp. Men till varma rätter som tomatsås eller köttfärssås passar de perfekt. Du kan också torka dina tomater, det är ett av de bästa sätten att ta tillvara på tomaterna. Skär tomaterna i tunna skivor, cirka 3-4 mm innan du stoppar in dem i ugnen. Torktiden varier och beror på vattenhalten i tomaterna, tjockleken på skivorna, luftfuktigheten och luftcirkulationen. Det bästa resultatet får du om du torkar tomatskivorna i en torkugn i 4-5 timmar i 40 grader. När tomaterna är färdigtorkade lägger du dem i en glasbruk med lock. Förvara burkarna mörkt. Det gör att färgen och den goda tomatsmaken håller länge. Du kan mala ner torkade tomater till tomatpulver om du önskar. Du kan använda torkade tomater i grytor, såser eller marinera dem i olja och äta. Om du vill kan du alltid semitorka dina tomater. Du saltar tomaterna eller kryddar med valfri krydda, sätter in i ugnen och torkar i cirka två timmar. Semitorkar du tomaterna ska du förvara dem i kylskåp och tänk på att de inte har lika lång hållbarhet som torkade tomater.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top